Моя історія реструктуризації боргу в А-БАНКу (2025)

meloman

New member
Учасник
Хочу поділитися з вами своїм реальним досвідом оформлення реструктуризації кредитної заборгованості в А-БАНКу. Можливо, комусь це допоможе уникнути зайвих нервів і зробити правильні кроки вчасно.

Передісторія:​

У мене було кілька відкритих договорів з А-БАНКом, загальна заборгованість сягала понад 115 тис. грн, з яких частина — тіло кредитів, частина — нараховані відсотки та пені. Я розумів, що за поточних умов не потягну такі суми одразу, тож вирішив звернутись до банку з проханням про реструктуризацію або кредитні канікули.

Що зробив:​

1. Офіційно звернувся до банку — написав заяву про реструктуризацію (можна зробити через чат у застосунку або письмово).
  2. Представник банку запропонував варіант:
    🔹 внести 6700 грн до 6 травня 2025
    🔹 після цього банк закриває старі договори і видає новий кредит на 109 255,83 грн строком на 24 місяці.
  3. Я погодився і сплатив 6700 грн авансом — це була ключова умова запуску реструктуризації.
  4. Після цього банк надіслав мені «Генеральну угоду» про перегляд заборгованості — документ підписали в електронному вигляді через КЕП (електронний підпис банку).

Умови нового кредиту:​

• Сума: 109 255,83 грн
  • Строк: 24 місяці (до 31.05.2027)
  • Графік платежів:
    • з 06.05.2025 по 31.05.2026 — щомісяця по 6025,56 грн
    • з 01.06.2026 по 31.05.2027 — щомісяця по 7833,93 грн
  • Ставка: ~2,6%/міс у перший рік, ~5,8%/міс у другий
  • Штраф за прострочку > 31 дня: подвоєна ставка + повернення всієї "прощеної" частини боргу

Важливі моменти:​

• Платіж у 6700 грн був першим і обов’язковим — без нього жодна реструктуризація не запускається.
  • Банк підтвердив, що цей платіж зараховується як початковий, тому в травні 2025 р. додатково нічого платити не потрібно.
  • Перший щомісячний платіж за новим графіком — до 30 червня 2025.
  • Я склав собі таблицю з усіма датами платежів до травня 2027, щоб не забути жодного платежу (можу викласти файл, якщо комусь треба).

Висновок:​

Реструктуризація в А-БАНКу — це реальний спосіб вирішити проблему, якщо не можеш закрити все одразу. Але:
  • треба діяти швидко, без прострочок,
  • уважно читати умови (штрафи там реально жорсткі),
  • і краще все фіксувати письмово.

Я задоволений, що вийшов із критичної ситуації без виконавчої служби і з чітким графіком на майбутнє.

Якщо у вас подібна ситуація — можу допомогти порадою або поділитись шаблонами документів.

Назад
Зверху